15. března 2013

Mojo rojo

Honí Tě mlsná? V lednici nic není? Na vyvařování není čas?

Tak to doporučuju vyzkoušet kanárskou specialitu "mojo rojo" (červené mocho). I s krájením a mytím mixéru zabere příprava asi 7 minut, brambory jsou doma taky pořád, takže chutné a rychlé svačině nestojí nic v cestě!



Potřebujeme:
5 oloupaných stroužků česneku
1 nahrubo nakrájenou červenou papriku
1 zralé rajče nasekané nadrobno
2 polévkové lžíce kmínu (lepší celý, ale já použila drcený a na chuti to neubralo)
1 polévkovou lžíci sladké papriky
2 čajové lžičky soli
pikantní papriku podle chuti (cca půl polévkové lžíce)
olivový olej
ocet


Všecko to naházíme do nádoby od mixéru a jak si to tam leží a běží, do půlky to zalijem olejem. Rozmixujeme do hladka, přikyselíme trochou octa a wualá!!! Hotovo. Servírujeme!

(Ideálně s "papas arrugadas" - bramborami vařenými ve slupce a krutě osolené vodě - ale stejně dobře poslouží i obyčejné uvařené brambory nebo rozpečená bagetka.)

Buen provecho.

1 komentář:

  1. A ve skutečnoti je to ještě chutnější než to vypadá... m

    OdpovědětVymazat