23. března 2012

Ubrousku, prostři se!



Všude po městě jsou čínské "All you can eat" bufety, kde člověk zaplatí 6 - 7 euro a může jít sníst, co se do něj vleze. Ráďa měl ve středu svátek, tak nás napadlo obdarovat ho poukazem na jednu takovou večeři. Vyhecovali jsme děcka z bytu (já, Jari, Rade, Miguel, Marek a Klára) a v šesti lidech se včera vydali na romantickou večerní žranici.


Vybrali jsme si nóbl podnik v nákupním komplexu na mole, pyšnící se jménem WOK. Hrdě jsme nakráčeli dovnitř a nestačili zírat. Čekali jsme hodně, ale takový luxus ne. Stoly se prohýbaly pod naloženými nerezovými mísami. Tu nakrájená zelenina, tam sushi, onde mušle, támhle marinované kotlety, na druhém konci zase ovoce. Za pultíkem číňan, připravený nám vybrané lahůdky ogrilovat na roštu nebo připravit ve velké pánvi, jak je libo. Byli jsme z toho úplně hin. Vesničani ve městě. Kokosy na sněhu. Pod heslem hlavně nepřepálit začátek jsem si nechala ogrilovat monstrózní vepřový plátek s chřestem a žampiony. Dobu přípravy jsem si krátila uzobáváním všech možných jednohubek - rýžové rolky, smažené krevetky, nakládaná zelenina, mořské řasy, uzený losos, sushi... Jen na různé druhy rizota a smažených nudlí jsem ani nešáhla, to by byla strategická chyba, takhle zaplácnout žaludek! :)

Každý volil jinou taktiku. Jari si na Woku nechal udělat mořský mix z různých krevet, mušlí, hub a zeleniny, Rade míchal slané a sladké - na jedné půlce talíře smažené kuře, na druhé půlce broskvový kompot. Po druhém talíři jsme zjistili, že jsme ve špatném podniku a že cena za all you can eat bufet není 6, ale 12 euro... trochu jsme zanadávali, ale zase nás to vyhecovalo k lepším jídelním výkonům :) K masům, rybám a zelenině jsme si nandali čokoládu z fontány a v ní si postupně namáčeli jahody, trubičky a nakonec i maršmeláky. (Co přijde příště - sardinky v pudinku? Syrečky v čokoládě? :)) Pomalu jsme začali odfukovat, ale pořád bylo v nabídce tolik dobrot, které jsme museli ochutnat! Na řadu přišel ovocný talíř - liči, meloun, kiwi, papája...

Odcházeli jsme asi po třech hodinách nezřízené konzumace, s žaludky přecpanými a pupky nafouknutými. Autobus jen tak hekl, když nás nakládal. Škoda, že se tyhle kulinářské orgie nemůžou konat každý týden :)

Ps. dneska byla k obědu koprovka s KNEDLÍKEM - přišel pozdrav z Čech od Táni a od Hurdyho! :)

3 komentáře:

  1. Hmmm..i za těch 12 euro to vypadá víc než lákavě:-).U mě by vyhrál asi ten plátek lososa s chřestem a žampionky,jen to grilované embryo se mi na talíři moc nelíbí.Kdo vařil dnešní koprovku?A kde jsi natrhala kopr??Pěstuješ si ho v truhlíku za oknem?Vidím,že i v daleké exotice si umíte poradit ke všeobecné spokojenosti,tak dobrou chuť!JL

    OdpovědětVymazat
  2. Koprovku jsem vařila já!!! Kopr byl z trhu (španělsky "eneldo"), tam mají skoro všecko.. jen mák k šulánkám jsme nesehnali :D a embryo není embryo, alébrž grilovaná chobotnice :)

    OdpovědětVymazat
  3. Olala! Rotterdam nabízí japonské all you can eat za 18 (odpoledne) nebo 25 (večer) ale mám pocit, že je to jen slabý odvar toho kanárského! Kam jsem se to zase sakra dostal!:D

    OdpovědětVymazat